Eilisestä illasta en nyt keksi mitä kertoisin, ni hypätään tähän päivään. Aamupalan jälkeen yritettiin käydä respassa maksamassa mein allasbaarimaksu, mut se on mahdollista vasta viimeisenä iltana klo 20 tai 21. Selvä. Samalla tiedusteltiin et paljonkohan maksais kyyti Old Towniin ja sovittiin et lähetään tuntia myöhemmin. Klo 11 mentiin maksamaan kyyti ja rahat suljettiin kirjekuoreen, joka kourassa sit istuttiin hotellin taksipysäkille odottelemaan.

Toivottiin et meitä noutamaan tulee lava-auto (ei minibussi eikä varsinkaan tuk tuk) ja et kuski osaa suht hyvin englantia. Lava-auto tuli, mut hirveesti ei vakuuttanu kun kuski (iloisesti hymyilevä pahasti ontuva thaimies) tuli näyttämään käyntikorttiaan missä luki Taxi service ja kysyi "this?". Hypättiin kyytiin ja parin sadan metrin päästä kuski pysäytti auton ja tuli kysymään et mihin haluttais mennä. :-D Ihan suht ymmärrettävästi se englantia puhui, vaikka välillä ei kyllä kumpikaan ymmärretty yhtään mitään. Käytiin siinä sit vielä reitti läpi ja ymmärrettiin sen verran et ekaks Old Towniin ja sit johonki. Old Towniin on matkaa 21km ja reilu puol tuntia taidettiin sinne ajella ihan reipasta vauhtia. Perillä kuski sanoi et olkaa niin kauan kun haluatte, eikä sillä kai ollut muuta menoa tälle päivälle kun myö. Tunnin verran siellä saatiin kulutettua; mie ostin iskälle tuliaisen (äitillekin on, kiitos vaan viestistä) ja käytiin kivassa pienessä "baarissa" mojitoilla (90B eli ~2€) ja syötiin siellä myös spring rollsit ja ravun pyrstöjä. Maisemat oli kivat ja mein ja meren välissä oli aika harvaan naulatut laudanpätkät, joiden raoista ois tuolin jalat menny läpi ellei niitä asetellu hyvin. Sit löydettiinkin kuskin luo (helposti, kun se huusi, hyppi ja heilutti meille) ja hypättiin lavalle jatkamaan matkaa.

19km ja vajaa puol tuntia myöhemmin oltiin National Parkissa. Matkalla kuski pysähty ostamaan meille kaikille vesipullot ja niiden kanssa sit yritettiin pysyä kyydissä kun tie mutkitteli rajusti ja nousut ja laskut oli _jyrkkiä_. Joka puolella oli ihanaa mangrovemetsää ja nähtiin myös pari norsua. Kuski pysäytti ja kysy halutaanko norsusafarille ("Elevaan? Elevaan?"), mut jätettiin väliin. Miuta vähän arveluttaa et millasissa oloissa ne norsut elää ja varmaan yrittäisin vaan jotenki vapauttaa ne. Kunnon kettutyttö.

Vähän ennen kansallispuistoa kuski poimi kyytiin kasan turisteja, jotka oli kuvitelleet kävelevänsä perille (matka varmasti lyhyt, mut mäet ihan tajuttomia kiivetä, autokaan ei meinannu niitä päästä ylös) ja sit oltiinkin maksamassa sisäänpääsylippuja (200B per henkilö, eli noin 4,5€). Kuski jäi johonki oottelemaan ja anto meille hienot käsin piirretyt kartat, joihin oli merkattu wc, suihku, ranta, patikointireitti ja "you". Joka paikassa oli kylttejä, ettei apinoita saa ruokkia ja niitä vipelsikin aika lailla ympäri puistoa ja rantaa. Ihania!

Ei lähdetty kahden tunnin patikoinnille, vaan kierrettiin vähän puistoa ja sit mentiin rantaan missä mie pääsin uimaan. Maisemat oli ehkä hienoimmat ikinä ja vesi niin kirkasta et näin kaikki kalat alapuolella. Hiekka poltti varpaita ja Tiia piti vahtia ettei apinalauma vie miun vaatteita ja kameraa. Rantaa pitkin käveltiin majakan juurelle, mistä pääs puutikkaita nousemaan ylös nurmialueelle. Paitsi et mie en päässy ku sattu liikaa paljaisiin jalkoihin. Yritin pari kertaa ja sit annoin tilaa muille turisteille, mut onneks joku pohjoismaalainen nuori mies oli yhtä onneton kun mie ja se jopa luovutti ja lähti pois. Lopulta kipusin ne pirun raput ylös.

Apinat oli tosi vallottavia eikä ne tosiaan vierastaneet ihmisiä, päin vastoin. Ja siellä oli aika paljon vauvoja kans (niin siis apinoita edelleen), sekä kinastelevaa nuorisoa. Pois lähtiessä pysähdyttiin viel auton kanssa ottamaan pari kuvaa kun apinat oli vallanneet turistien skootterit. Vitti et ne on hauskoja. Ykskin pieni istu skootterin jalkatilassa koipi suorana syömässä jotain ja katteli silmät pyöreenä ihmisiä jotka ois ehkä halunneet jatkaa matkaansa.

Puistosta ajettiin suoraan hotellille ja oltiin täällä neljän maissa. Sit vaan lisää aurinkorasvaa ja altaalle, missä vierähti reilu tunti. Vesi tuntu liian lämpimältä ja mie ainaki olin kai jo lähellä auringonpistosta, jonka takia kärsin jo yhen yön kuumehourailut ja palelut. Syömään lähettiin keskustaan ja käveltiin taas markkina-alueen läpi, mistä tarttu mukaan kenkiä ja jotain muuta pientä. Päädyttiin samaan kivaan satamaravintolaan kun eilenkin (Kinnaree) ja työntekijät muistikin meidät. Samoin joku kadulla vastaan tullut paikallinen mies, joka tuli kysymään et ollaanko Twin Lotuksesta ja sanoi et muistaa meidät Old Townista, kun oltiin hänen kaverinsa kyydissä.

Kotimatkalla ihmeteltiin miten matalalla vesi onkaan, kun ennen meri oli ihan tien vieressä ja nyt ei edes nähty sinne asti missä vesi alkaa. Hurjaa.