Tänä aamuna herättiin kuudelta ja oltiin aamupalalla tuntia myöhemmin, melkein ekoina. Puolelta oltiin odottelemassa kyytiä, joka tuli pikkasen myöhässä; 7.50. Lava-auton kyydissä sitten Saladanin satamaan ranskalaisporukassa ja sieltä monen muun kanssa lautalla Phi Phille. Matkan piti kestää tunnin, mut tais mennä lähemmäs kaks, kun ensin venailtiin et kaikki ehtii kyytiin ja sit Phi Phin edustalla meni aikaa kun osa porukasta siirtyi vierelle tulleelle lautalle ja jatkoi matkaa Phukettiin.

Phi Phillä paistuttiin auringossa (tai lähinnä Tiia, mie tykkäsin varjosta) ja räpsittiin kuvia. Chill Out Loungessa juotiin yks ämpärillinen vodka-redbullia ja tarjoilijatäti heitti aika reilulla kädellä kahvikupillisen vodkaa sekaan. "You crazy girls, early morning". :-D Syömässä käytiin Ciao Bellassa ja vessan testauksen hoidin vuorostani mie. Wc löytyi, mut sinne oli joku jo jonottamassa, niin nokkelana huomasin et nurkan takana on toinen. No, sen ovi oli solmittu narulla puuhun kiinni ja ehkä siinä luki jotain ettei oo käytössä, mutta äkkiäkös mie olin solmut avannut ja mennyt sisään. Aikamoinen näky, hyhhyh. Sanotaan vaikka että on ollut jonkin aikaa siivoamatta ja monen ihmisen jutskat siellä.. Se oikea vessa oli kans aika karu kokemus, mut sentään siellä pystyi olemaan.

Se vessoista. Shoppailut jäi tekemättä kun ei päästy hinnoista yhteisymmärrykseen ja valikoimatkin oli vähän heikot. Huomenna sit täällä kotisaarella. :-) Kotimatka vietettiin lautan sisätiloissa, kun oli niin paahtava helle ja matka meni paljon nopeemmin kun mennessä, kun ei tarvinnu pinnistellä pysyäkseen pystyssä. Aikamoinen aallokko merellä ja kannella seisoskelevat heittelehti kyllä miten sattui.

Lantan satamassa saatiin vähän etsiä sitä meidän kyytiä, joka oli jo maksettu, ja hätistellä innokkaita tuk tuk-kuskeja. Lopulta löydettiin oikee tyyppi, mut koska meitä oli vaan myö kaks menossa mein hotellille, niin meidät tyrkättiin tuk tukin kyytiin. Kuski ei puhut sanaakaan englantia ja vaikka toinen kuski satamasta lähdettäessä selitti mihin ollaan menossa, niin jossain vaiheessa kyytiä huomattiin että ollaan jo menty ohi kaikista risteyksistä mistä mein hotellille pääsis. Tiia yritti kertoa et nyt ollaan menossa väärään suuntaan ja kuski otti kartan esiin mihin on merkattu hotellit. Tiia näytti hotellin paikan, ei ymmärrä. Mie näytin hotellin, ei ymmärrä. Lopulta se kysyi "Saladaaan?", eli sen sataman mistä oltiin lähdetty, kun eihän se edes tiennyt missä se kartalla sijaitsee saati et missä oltiin sillon (karttakin välillä ylösalaisin). Kuski pysäytti takaa tulleen tuk tukin ja kysyi neuvoa, mutta kappas, ei ymmärtänyt. No, perille päästiin kun Tiia neuvoi kuskia risteys risteykseltä. Pari äkkijarrutusta ja uukkaria tehtiin eikä ihan hirveesti kateltu et tuleeks ketään vastaan, mut kukaan ei jäänyt alle eikä ajanut yli.

Hotellilla mentiin suoraan rannan altaalle ja upottauduttiin veteen kun oli niin tajuttoman kuuma. Yks työntekijä tuli kertomaan et häppärit on alkaneet ja vietettiin niitä sit siinä samalla (kaks drinkkiä 220 B, eli 5€). Oltiin altaalla auringonlaskuun asti ja sit huoneeseen suihkuun jne. Kohta pitäis lähteä syömään ja suunnistamaan pimeään. Katsotaan mitä ilta tuo tullessaan.. ;-)